Jeg er stolt!

De siste seks dagene har jeg oppholdt meg på Konnerud der Konnerud IL har arrangert orienteringslandsleir (OLL) og hovedløp (HL) for aldersgruppa 14-16 år. Her følger mange bilder, og litt om hva vi har drevet med disse dagene.

Full fart på downhill-o under årets O-landsleir
Full fart på downhill-o under årets O-landsleir

Jeg ble for halvannet år siden spurt av Isa Heggedal, OLL-ansvarlig, om jeg kunne ta på meg oppgaven som trenersjef. Dette sa jeg ganske umiddelbart ja til, ettersom jeg tenkte det kunne bli en fin utfordring. Senere har det vist seg at trenerne ligger under NOF, så det er jo også hyggelig som student å få litt godtgjørelse for jobben.

Jeg vil gjerne få gratulere Konnerud IL, med noe som for meg virket som et av de beste HL og OLL gjennom tidene. Jeg er stolt av å ha fått være en liten brikke i dette komplekse arrangementet med over 160 funksjonærer!

Kort oppsummert har så godt som alt gått på skinner hele uka. Vi har vært et fantastisk trenerteam med 30 unge trenere i alderen 17 til 23 som har hatt det veldig gøy sammen, under en lærerik og spennende uke. Spesielt foredraget til Eivind Tonna om trenerrollen synes jeg var nyttig, og dette tror jeg ga mye utbytte for trenerne. Det viktigste vi lærte før oppfølgingen av utøvergruppene, med opp til 20 ungdommer var trolig:

Vær positive, blide og motiverte. Det smitter! Det er viktig å legge merke til alle deltagerne i gruppa, om det så bare er gjennom en kort samtale om hvordan det har gått i skogen.

Tilbakemeldingene i etterkant har vært nesten utelukkende positive fra både trenere, ledere og utøvere. Det er inspirerende!

Noen høydepunkter fra uka, som kan være vært å nevne: Fantastisk sprint på Bragernes Torg, tur i Kjøsterudjuvet med aktiviteter og Downhill-o, deilig mat og et flott morro-løp. Selv om en del ungdommer tydeligvis tror at det er morro å stikke av med postene. Jeg viste forøvrig ikke at det fantes så mye gjørmete og ekkel våtmark på Konnerud.

Maren har selvfølgelig også deltatt som arrangør i arrangementet, ettersom hun nettopp løper for Konnerud IL. Hun har hatt oppgaver som prøveløper, kakebaker, trafikkvakt, serveringsdame, treningsarrangør og sikker masse annet som jeg har glemt. Nå er hun på juniorlandslagssamling i Danmark, for å forberede seg til evenutell deltagelse i junior-VM i orientering neste år.

Flere glimt fra uka

Se lysbildehow »

Comments are closed.