Junior-VM-samling i Danmark

Da er forberedelsene til JWOC i Danmark neste sommer i gang. Jeg har nå vært på åpen juniorlandslagssamling for å trene i dansk terreng, til denne samlinga var det tatt ut 15 jenter og 15 gutter fra 17 til 19 år. Det var hele fem trenere med på samlinga, noe som gjorde at vi fikk veldig god oppfølging.

Sliten

Vi dro nedover til Danmark tirsdag formiddag, rett fra O-landsleiren (OLL) på Konnerud. På båten ble den meste av tiden brukt på buféen og til å slappe av eller spille kort. Jeg var relativt sliten etter å ha hjulpet til på Hovedløpet og OLL fra klokka 07:00 til 23:00 fire dager på rad.

Vi hadde tre hard økter på samlinga, og seks rolige. Det første terrenget vi var i var relevant for stafetten. Her var det både god løpbarhet og sikt, en del bakker på cirka 100 meter som var veldig bratte og harde å løpe. Det andre terrenget var relevant for mellomdistanse og langdistanse. Her var det relativt flatt, mye grønt og en del stier. Her var det steder med veldig vanskelige og knudrete kurvebilde inne i grøntområder. Siste økten ble løpt ved havet og hadde både innslag av grønt med vanskelige kurverformasjoner og åpne kuperte sletter ned mot havet.

Hardøkter

Her kommer litt om de tre hardøktene, som alle var i forskjellige terrengtyper.

Den første hardøkta kom allerede på samlingens første økt. Det var sprint i urbant strøk, rundt sykehuset i Ålborg. Det var morsomt ”terreng” med mange vanskelige momenter. Vi løp en runde på 2,7 og en på 2,3 kilometer med en liten pause mellom. Jeg var spesielt fornøyd med førsterunden min, følte kroppen var overraskende bra og jeg fikk god flyt. Andre runden gikk ikke like bra. Økten ble dessverre litt ødelagt av dårlig kart og en post som ble borte underveis.

Første runde fra sprinten i Ålborg
Første runde fra sprinten i Ålborg

Torsdag var det klart for mellomdistanse. Kroppen var utrolig tung, spesielt i de stupbratte motbakkene var det hardt. Om ikke kroppen fungerte, følte jeg hvertfall at det o-teknisk gikk ganske bra. Hadde nok noen dårlige veivalg, men ellers stort sett bra. I mål kom jeg på en overraskende andreplass, bare slått av Linn Hokholt (riktig nok med tre minutt).

Kart med veivalg fra mellomdistansen
Kart med veivalg fra mellomdistansen

Den siste hardøkta var tredelt, hvor alle tre rundene var gafla. Første løypen var 1,6 kilometer jaktstart med utgangspunkt i mellomdistansen. For at det skulle bli tettere var avstanden bak vinneren delt på tre. Jeg startet derfor et minutt bak Linn. Jeg åpnet bra og tokk igjen Linn på vei til den tredje posten. Bommet mye på fjerde og tapte rundt fire minutter her, allikevel kom jeg først i mål. På andre runden var det puljestart hvor de fire første fra førsterunden starta sammen, et halvt minutt foran pulje to (de fire neste) osv. De fleste jentene ble fort samla og kom tett i mål. Nå var jeg fem sekunder bak Anette Baklid som kom inn først og et sekund bak Audhild Bakken Rognstad på andre. Den siste runden var det igjen jaktstart basert på resultatene fra andre runde. Jeg var nå veldig sliten og klarte ikke helt å konsentrere meg, så det ble mye bomming i tillegg til at flere av jentene, inklusiv meg ikke klarte å finne en post, selv om vi trodde vi var på riktig sted. Til slutt ble det Anneke H. Bjørgum som kom først inn og Linn som hadde bestetid totalt på de tre rundene.

Kart med veivalg fra jaktstarten.
Kart med veivalg fra jaktstartene.

Sosialt

Hver kveld var det en øvelse i firkampen som Isa stod for. Laget jeg mitt bestod av Oda Wennemo, Kristian Stenerud, Håkon Jarvis Westegård, Agnete Nummedal og Mathias Bjugan. De tre første øvelsene var slakkline, frisbeegolf og limrikk skriving. Vi var ikke veldig drevene i noen av tingene og lå på en klar sisteplass med 20 poeng, hele 30 poeng bak lederen etter tre øvelser. Ingen klarte å gå på den slakke lina, jeg presterte å kaste frisbee’en i elva og måtte bade for å hente den igjen og limrikken vår nådde heller ikke opp. Den siste øvelsen var kakebaking, en øvelse det viste seg at vi var særdeles gode i. Vi nådde ikke helt opp, men kaka ble bedømt til en finfin andre plass. Det endret dessverre ikke på totalen og vi endte på sisteplass med 40 poeng. ;-D

Underveis bodde vi på tre vandrerhjem (i Hirtshals, Silkeborg og Thisted). Her var det god mat, noe harde senger og klumpete puter, og ikke minst bordtennisbord som ble brukt flittig.

Dette var den første samlingen jeg har vært på med juniorlandslaget i orientering. Det har vært en veldig lærerik tur. Hvor jeg både har blitt godt kjent med mange av juniorløperene fra hele Norge, i tilegg til at jeg har blitt bedre i det danske terrenget.

Kakene fra kakebakerkonkurransen. Kaka foran i midten, med jordbær, er min gruppes kake.
Kakene fra kakebakerkonkurransen. Kaka foran i midten, med jordbær, er min gruppes kake.

Comments are closed.