En liten nedtur

Maren hadde i to uker slitt med sykdom, mens jeg følte formen var stigende før helgas NM-sprint. Maren valgte å stå over sprinten ettersom hun ikke ønsker å risikere noe nå rett før NM-uka, der individuell medalje er målet. Søndag «jogga» Maren i gjennom andretappe for Konneruds tredjelag, som hang med helt i teten.

Rett ut før førstepost

Jeg visste at jeg måtte løpe et maksimalt løp i sprint-kvalifiseringa for å kvalifisere meg til finalen. Gira og med høye ambisjoner gikk det som det måtte, rett ut på første post.

Jeg åpna i en heidundrende fart mot førstepost, skal bare ta av stien rett etter svingen og slippe meg ned mot posten. Løper alt for langt før jeg tar av, ser ikke posten og fortsetter videre nedover. Resultatet er et og et halvt minutt tapt, allerede før jeg har funnet første post. Derfra og inn gikk løpet ganske bra. Gjør en del gode strekk, men farta i gatene på slutten er ikke høy nok. Jeg ender 1:28 fra finaleplass (strekktider). Kartet er dessverre rota bort i skuffelse, men skulle det komme til rette legger jeg det nok ut.

Sindre i innspurten under NM-kvalifiseringa.
Sindre i innspurten under NM-kvalifiseringa.

I ettertid tror jeg at jeg burde trent mer sprint, eller i det hele tatt o-teknikk, før NM-sprint. Jeg har de siste ukene ikke brukt kart og kompass mye, ei heller konkurrert. Håpet var at dette skulle gjøre meg ekstra sulten, og gi overskudd. Nå vil jeg prioritere o-teknikk i Trønderterreng fram mot NM-uka i Holtålen.

Junior-NM stafett

Marens veivalg på junior-NM-stafett
Marens veivalg på junior-NM-stafett

Nedenfor har Maren skrevet litt om søndagens junior-NM-stafett:

Jeg skulle løpt på førstelaget til Konnerud, men siden jeg har vært syk i nesten to uker og ikke trent disse ukene,  jogga jeg bare gjennom andreetappe på tredjelaget.  Marie Nybø løp en strålende førsteetappe og sendte meg ut som nummer fire, helt samla med de to andre Konnerud-lagene.

Følte jeg klarte å holde igjen og jogge mesteparten av løypa, noe som var meninga for at jeg skal bli skikkelig frisk.  Etter runding hadde jeg veldig lyst til å gi alt jeg hadde og løpe skikkelig resten av løypa, for det var ikke veldig gøy å bli løpt forbi av mange når du vet du kan løpe like fort. Heldigvis bomma de andre mye rundt postene, så jeg traff ofte dem som løp forbi meg ved posten. O-teknisk gikk det veldig bra siden jeg bare tok det med ro. Jeg kom inn som nummer seks. Synne Baklid sendte Konneruds førstelag ut i ledelse på siste etappe.

Siste etappen var veldig spennende og Anette Baklid lå lenge foran Ingjerd Myhre. Ingjerd hadde mest å gi på slutten, så Konneruds førstelag endte med på en hederlig sølv plass. Her løp Therese Haare, Synne og Anette.

Bilder fra NM-sprint

Når Maren ikke løp kvalifisering og jeg ikke løp finale ble det god tid til å ta mange bilder.

Se lysbildehow »