Toppidrettsutøver?

Det har vært litt stille fra meg her i det siste. Mens Maren har sopa inn NM-medaljer ble mesterskapet for meg spolert av sykdom. Under NM og uka etter det har jeg hatt litt andre prioritering. Dette har vært en stressende periode hvor jeg har brukt mye energi på frivillig arbeid. Mange har sagt at slik kan jeg ikke holde på om jeg vil utvikle meg som idrettsutøver.

GPS-tracking i NM

NM-uka 2009Det jeg har brukt tida min på er GPS-tracking under NM, 50 enheter skulle konfigureres på forhånd og jeg bidro også under selve NM. Dette fordi jeg sitter i teknologiteamet for WOC 2010 og der har der ansvar for GPS-tracking sammen med Bård Smestad. Dette var oppgaver jeg på forhånd ikke hadde tenkt å ta på meg, jeg skulle jo konkurrere selv, men tenkte jeg uansett kunne bidra når jeg ikke var i form til å løpe. Vi gjorde mange nyttige erfaringer og kunne gi publikum på et NM i orientering en helt ny opplevelse med storskjerm på arena.

Tour de Trondheim

Tour de TrondheimDeretter starta en maraton-uke for NTNUIs arrangement Tour de Trondheim. Med over 900 starter i løpet av tre dager og som hovedansvarlig for alt det tekniske ble det en uke med lite søvn og skole. Lange kvelder ble brukt til  å lage kartdesign, ha kontakt med trykkeriet, administrere påmeldinger, trekke startlister og gjøre klart tidtakersystemet (Brikkesys). Det var en skikkelig deilig følelse å ro dette i land til en flott orienteringshelg sammen med mange dyktige NTNUIere. Det varmer når folk i ettertid forteller at de gjerne vil være med også neste år, fordi dette virkelig var gøy. Heftig fellesstart sprint, jaktstart, utdeling av ledertrøyer og poengtrøyer, og GPS-tracking (takk til Bård Smestad, Telenor og NOF.) er noen av stikkordene fra helga, dessuten vil nok mange minnes en knallhard langdistanse for de lengste løypene.

Spennende jaktstartoppgjør i D17- under TDT
Spennende jaktstartoppgjør i D17- under TDT

Fotokonkurranse

Jeg har også gjort en ting som ikke har vært spesielt stressende, men bare veldig gøy. Jeg sendte nemlig inn tre bilder til «Ultimate Orienteering photo contest«, og ble tildelt  både første- og andreplass her. Veldig gøy for en amatørfotograf!

Hva nå?

Men de mange som har sagt at jeg ikke kan holde på sånn hvis jeg vil satse har nok dessverre rett. Selv om jeg jobber med ting jeg brenner for og synes det er veldig gøy, så tar det krefter og tid. Veldig mye krefter og tid. Dette betyr at jeg må bli flinkere til å prioritere, og å prioritere hardt. Nå er i alle fall de store frivillige taka tatt for min del i år. Jeg er igjen topp motivert for å legge ned et bra treningsarbeid fram mot ski-o sesongen, og har ambisjoner om å kjempe om plasser i verdens-cup-troppen.

I morgen reiser jeg med ski-o-laget til Ramsau på ti dagers bresamling. Dette er første gang jeg er på bresamling og går på ski på høsten, så dette skal bli skikkelig gøy! Hardt blir det sikkert også, ettersom det skal trenes i høyden og jeg har en skikkelig jobb å gjøre før en ny sesong sparkes i gang.

Comments are closed.