Bresamling

Ti dager har jeg i det siste tilbragt i Ramsau, på samling med deler av ski-o-landslaget. En samling som har gjort gått både for kropp og sjel. Det vil si både fysisk og motivasjonsmessig. Disse dagene har også avdekka at jeg ikke helt er i den formen jeg bør, foreløpig. Jeg har et langt stykke å gå treningsmessig før jeg kan kjempe om det som er vinterens mål, nemlig å få gå alle verdenscuprundene, og ikke minst få til noen gode plasseringer.

Stakeintervaller i bratt bakke. Foto: Øystein Kvaal Østerbø
Stakeintervaller i bratt bakke

I Ramsau hadde vi strålende vær, med solskinn nesten alle dager og tjue grader i lavlandet (i kontrast til hva Trondheim har hatt å by på til nå denne høsten). I starten var det fine forhold på breen, men midtveis var det noen dager uten frost om natta som kan våt, løs og møkkete snø. Heldigvis kom det litt nysnø på slutten som hjalp på forholdene veldig, men da ble jeg dessverre forkjøla.

Sommertemperatur og en is. Foto: Øystein Kvaal Østerbø
Sommertemperatur og en is. Foto: Øystein Kvaal Østerbø

I tillegg til å ha fått gått en del på ski hadde jeg også et par alternative økter med Øystein Kvaal Østerbø, vi klatra såkalte Via Ferrata/klettersteigen. Dette var til tider ganske tungt og veldig utfordrende for psyken, da vi både klatra en av de lengste i distriktet (Der Johann Klettersteig) og en av de bratteste (Sky Walk Klettersteig). Dette kan selvfølgelig ikke sammenlignes med skikkelig klatring, men var mer en utfordrende nok for meg.

Litt alternativ trening med "klatring". Foto: Øystein Kvaal Østerbø
Litt alternativ trening med "klatring". Foto: Øystein Kvaal Østerbø
Det er ikke lett å pisse med klatresele og motvind. Foto: Øystein Kvaal Østerbø
Det er ikke lett å pisse med klatresele og motvind. Foto: Øystein Kvaal Østerbø

Team Kvåle snekra også sammen en liten filmhilsen midt i uka:

Les mer om samlinga på ski-o.com og hos Team Kvåle.

Jeg har lagt ut en del bilder fra samlinga, ikke så mye fra treningene, ettersom jeg da stort sett har mer en nok med å trene.

Se lysbildehow »