Høstferie

Fine høstfarger på fjelletDa er høstferien over og jeg har fått enda en uke med god trening. I ferien har jeg vært på hytta (Tempelseter, Norefjell) sammen med Sigrid Moen. Utrolig deilig med en uke hvor det var lite som skjedde og god tid til trening og hvile.

I starten av ferien var det strålende sol og relativt varmt til å være på fjellet i slutten av september. Men varmen varte ikke veldig lenge. Den første snøen kom også i år i høstferie uka, da vi dro fra hytta var det kommet rundt 10 til 15 cm snø og fristende å ta frem skia.

Det har blitt mange fine treningsturer gjennom uka. Sigrid og jeg var blant annet på langtur til Gråfjell (1466 m.o.h.), løp intervaller, hadde hurtighet og styrke. På den andre langturen var målet Høgevarde (1459 m.o.h.). Natt til denne dagen var det kommet cirka ti centimeter nysnø, det snødde fremdeles og vinden var relativt kraftig på snaufjellet. Jeg syntes vel egentlig det var ganske morsomt å løpe i dette været, litt utenom det vanlige. Vinden ble sterkere jo lenger opp vi kom og det å løpe i motvind med snøen piskende i ansiktet var forfriskende, men ikke veldig deilig. Vi ble vel enige om at det ikke ville være veldig forsvarlig å løpe videre oppover mot toppen, siden vinden økte og vi ikke var kledd for været. Derfor nådde vi aldri til toppen.

Dessverre hadde jeg en del skolearbeid som måtte gjøres etter to uker med samling, konkurranser og lite skole. Så det ble ikke bare trening, men også en del skolearbeid, så nå føler jeg meg igjen klar for noen uker på skole før turen går til Tyskland og JEC. (En cup hvor de beste junior-orienteringsløperne fra mange land i Europa samles og løper tre konkurranser for å få mer erfaring.)