Jeg er i kjempeform! Men hodet henger ikke med…

Fra onsdag til søndag var jeg i Tyskland og løp JEC (Junior European Cup). Dessverre gikk det ikke helt som jeg hadde håpet. Det var et veldig krevende terreng, noe som egentlig passet meg bra. Jeg fikk aldri helt tak på orienteringa i steinpartiene, så det ble alt for mye bom.

Vi dro hjemmefra tidlig onsdag for å rekke en økt når vi kom fram. For å få mest mulig relevant terreng dro vi til Tsjekkia for å trene. Her var det et ekstremt stein terreng, hvor det allerede var kommet ti centimeter snø. Her gjaldt det å ta det med ro og være fullt fokusert. Ikke minst var det å lese postbeskrivelsen viktig. Følte aldri jeg fikk til orienteringa helt her.

På torsdag skulle vi ha to treninger, blant annet «model event» (prøveløp). På andre økta følte jeg endelig at orienteringa gikk bedre.

Konkurransene startet på fredag med sprint i et skog og parkområde i Bad Gottleuba. Jeg var usikker før start på hvordan kroppen var, men siden det var mye skog, hadde jeg et håp om at det skulle gå bra. Hele 20 poster på 2,1 kilometer gjorde at det ble tett mellom postene, og jeg slet dermed med å finne flyten. Mye nøling, en tung kropp og noe bomming gjorde at resultatet ikke ble helt topp, men greit nok.

Kart fra JEC sprinten
Kart fra JEC sprinten

Langdistansen, var helt klart det jeg hadde gledet meg mest til på forhånd. Uten startpost ble det en brå start, og jeg slet med å komme inn på kartet, og det ble en del nøling. Misforståelser av postbeskrivelser, og muligens orientering som ikke var nøyaktig nok gjorde til at det ble mye bom i de krevende steinpartiene. Totalt ble det nok seks til syv minutter bomming. Formen var mye bedre denne dagen enn på sprinten, men det hjelper ikke når jeg ikke klarte å orientere godt nok.

Kart fra JEC langdistanse
Kart fra JEC langdistanse

På stafetten løp jeg på andrelaget sammen med Oda Wennemo og Silje Uhlen Maurset. Et lag bestående av tre 17-åringer. Både Oda og Silje løp bra løp, så de sendte meg ut på niende plass. Også i dag fungerte kroppen, men det ble noe bom. Jeg tokk igjen Ingjerd Myhre som løp på førstelaget,men hun ble for sterk for meg på slutten. Jeg endte til slutt på sjetteplass, mens førstelaget løp inn til fjerdeplass, 16 sekunder foran.

Kart fra JEC stafetten
Kart fra JEC stafetten

Dette var en utrolig morsom tur, både når det gjaldt orientering og det sosialt. Nå har jeg noe jeg virkelig må trene på fram mot neste sesong, nemlig inngangen mot postene. Jeg kan vel oppsummere løpene med at jeg var i god form, men at hodet ikke hang med i høyt tempo og vanskelig terreng.