Motgang

Dette er ikke en teknikk jeg kan anbefale! Foto: Oskar Forsgren

Rundt en sving inn i fjerdeposten skjedde det fatale, plutselig fløy jeg gjennom lufta, og landa i snøen så føyka stod. Hadde nettopp hatt god fart i slak nedoverbakke, på et smalt og svingete scooterspor. Nå lå jeg der og forstod raskt hva som hadde skjedd. Den høyre skia hadde hekta under en kvist der den stod som en galge opp av snøen, og bindingen hadde dermed takka for seg. Småstressa forsøkte jeg å dytte bindinga på plass, men jeg innså raskt at den var totalhavarert.

Jeg er nå i Ånn i Sverige, bare halvannen times kjøring fra Trondheim forbi Meråker, for å gå verdenscupavslutning i ski-o. I dag var det sprint som stod på programmet. Jeg har følt meg i veldig god form i det siste, og også i dag føltes det bra fra start. Jeg gjorde en liten feil og tryna i en påfølgende optimistisk kuttings inn i andreposten, men holdt trøkket bra oppe, inntill det altså var full stopp noen meter før fjerdepost.

Der og da var jeg litt oppgitt, og det er jeg forsåvidt fortsatt. Når noe slikt skjer på sprint er du sjanseløs. Her teller marginene. Løpet kunne ikke reddes. Det nytter dessverre ikke å gråte over spilt melk, så jeg valgte jeg å gå på en ski inn til arena for deretter å finne nye ski og fullføre resten av løpet. Jeg forventer at vi skal gjennom det samme terrenget flere ganger de neste dagene, dermed ville jeg benytte muligheten til å bli minst like kjent som konkurrentene.

Så langt har dette dessverre vært en direkte kjip uke for min del. Den starta med at bilen min havarerte, deretter var det mye hard skolejobbing noen dager, før jeg reiste hit torsdag. Dagens løp var altså heller ikke mye å skrive hjem om.

Løypene i dag var veldig fine og krevende. Scootersporene er jevnt over veldig faste, men svært svingete og det er sjelden lett å se hva som er raskeste veivalg. Dette tror jeg passer meg veldig bra, så jeg håper og tror nå at vinden snur min vei. I morgen er det mellomdistanse som gjelder, tirsdag er det stafett. Onsdag avsluttes verdenscupen med ultralangdistanse. Dette er et løp jeg gleder meg spesielt mye til, selv om helt sikkert vil bli svært vondt. Vinnertida er nemlig stipulert til to timer og 30 minutter. Men, jeg er en seig type…

Forøvrig skriver jeg en del fra løpene på ski-o.com, løpene kan også følges på arrangementets hjemmeside.

Kartet fra dagens sprint

Comments are closed.