O-sesongen er i gang

Hjemme var det rundt 10 minus og snøen lå meterhøy i hagen, det var helt klart på tide å rette nesa sørover for å få en uke med orienterings-teknisk trening før sesongen braker løs. Det er nemlig ikke lenge til de første orienterings-løpene nå.

Det var sammen med resten av junior gjengen i Konnerud, pluss Marianne Andersen og to trenere jeg dro til Portugal for en ukes treningssamling i uke 8/9. Her møtte vi alt fra ferdig utsatt poster(som oftest pinner i bakken som var umulig å se), sol, regn, tett bush og fantastisk terreng.

Vi startet samlinga med fire dager i Evora hvor vi hadde 5 treningsøkter i tillegg til 1 løp. Her var det stort sett åpent, lite kupert terreng med stein formasjoner og gressbunn. Med andre ord ganske store kontraster til terrenget hjemme i Lier. En økt verdt å nevne var retningsøkta dag 3, som var i et terreng med litt oversvømte elver. Noe som førte til at flere av oss hadde nær døden opplevelser når vi ble tatt av strømmen i elva på vei over. En av de andre øktene gikk i et terreng som fort kunne vært hentet rett ut fra en eventyr film, med grønne, åpne enger med spredte høye trær. Hadde vært deilig om vi hadde hatt litt flere slike terreng i Norge. Her var vi også med på et lokalt løp.

Kart fra løpet

De tre siste dagene opphold vi oss i Lisboa. Her fikk vi testa sprintterrenget i sentrum, noe som var utrolig morsomt, men folksomt. Det er ikke vanlig at sprintene i Norge har trange smug, blind gater og trapper i alle retninger. Derfor var det ekstra morsomt å få prøve seg i en slik sprint. Shopping kom vi heller ikke utenom siden vi var i en storby.

Kart stafett trening med Vestfold/telemark

Nå føler jeg meg virkelig klar for å fortsette orienteringstreninga torsdag denne uka i Danmark.