NM bronse i sprint!

På torsdag 12. mai gikk NM-sprint av staben i Levanger. Lørdag ble det arrangert Craft-cup mellomdistanse, med jaktstart på søndag. Sindre var ansvarlig for deler av GPS-sendingen, i tillegg til at han selv var deltager både lørdag og søndag.

Ingjerd Myhre, Oda wennemo og Maren Jansson Haverstad

NM-sprint var første gang jeg løp en sprint med både kvalifisering og finale. Dette ble en utrolig bra opplevelse hvor jeg hadde bestetid i mitt kvalifiseringsheat, etter et godt gjennomført løp uten de store feilene. Det var mange i Junior klassene spesielt på jentesiden som ble disket i kvalifiseringa på grunn av at de hoppet over gjerder og andre forbudte ting. Dette gjorde at jeg brukte mye tid i finalen på å granske kartet for å se at det faktisk var lov å løpe hvor jeg løp. Klarte aldri helt å få den fine flyten i orienteringa. Men kroppen var bra, så løpet holdt til en 3. plass og min første NM medalje i sprint. Det var spesielt gledelig at bare en i D19-20 løp fortere enn meg i finalen, denne klassen hadde samme løype som oss. Oda Wennemo vant min klasse foran Ingjerd Myhre.

Kart: NM sprint kvalifisering
Kart: NM sprint finale

På lørdag gjennomførte jeg et greit løp, med to mindre bom. Noe som holdt til 3. plass, 1 minutt og 22 sekunder bak Camilla Olausen som vant. På jakstarten startet ikke Camilla, jeg løp derfor ut som nummer to 1 minutt og 16 sekunder bak Synne Baklid, med Ingjerd Myhre få sekunder bak meg. Vi ble tidelig en trio, hvor jeg følte jeg hadde overtaket når det kom til o-teknikken. I sommerfuglen hadde jeg en annen variant enn Synne og Ingjerd. Etter den første sløyfen klarte jeg ikke lenger å konsentrere meg, noe som naturligvis førte til bom på begge postene på denne sløyfen. Her røk seieren. Synne klarte heller ikke å holde hodet kaldt i sommerfuglen, hun kom derfor likt som meg til fellesposten i sommerfuglen. Jeg orket ikke tanken på å komme i et spurtoppgjør mot henne, så da var det bare å gi alt jeg hadde for å løpe fra henne før spurten. Noe som lyktes, og jeg løp inn til 2. plass.

Kart: Craft Cup mellomdistanse

Kart: Craft Cup jaktstart