Tung avslutning på junior-VM

Den norske troppen klar for bankett

Junior-VM er over for denne gang. Mitt første, men forhåpentligvis ikke siste junior-VM i orientering. Det har vært et utrolig morsomt mesterskap å være med på. Ikke bare var løypene bra og resultatene fra min side gode, men det var også en fantastisk gjeng jeg var på tur med.

Det tar på å skulle tenke orientering og prestasjoner 24 timer i døgnet i en uke. Man må jo passe på å få i seg nok mat, hvile nok, huske at man skal ta korteste veien gjennom grønt områder osv. Det å ha fem konkurranser i løpet av seks dager er heller ikke bare bare. Noe jeg merket til de grader på stafetten, da var nemlig energilagrene tomme så det ble en utrolig tøff konkurranse.

Terrenget på stafetten var annerledes enn de andre dagene. Her var det mye opp og ned,vekselvis gule området med lyng til over knærne og åpen løv skog. Det var ikke veldig o-teknisk krevende, men terrenget satte det fysiske på prøve til de grader. Vi jentene fikk det ikke helt til her, og lå etter allerede etter første etappe. Guttene derimot, var hele tiden med og preget stafetten. Så etter en formidabel innsats av begge de to norske guttelagene, endte de opp med gull til førstelaget og femteplass til andrelaget. Noe som er utrolig imponerende og morsomt.

Sportslig fikk jeg ikke til et perfekt løp noen av dagene, noe som man heller ikke kan regne med i et junior-VM. Jeg løp derimot bra alle dagene, men med noen bommer. Med jevne løp klarte jeg å komme topp 20 alle dager, noe jeg er veldig fornøyd med. Det å se at det ikke er så langt opp til de beste er utrolig motiverende, så nå er det bare å starte treninga frem mot neste års junior-VM som går i Polen. Forberedelsene dit starter allerede om en knapp måned, da jeg skal på treningssamling dit.

Comments are closed.