JEC 2010

JEC står for Junior European Cup, og ble i år arrangert i skottland. Her møtte vi tre ganske forskjellige terrengtyper. Det startet med sprint fredag, så var det stafett før vi avsluttet med langdistanse på søndagen.

Sprinten gikk ikke så veldig bra, jeg gjorde noen feil, noe som får store konsekvenser når det er sprint. På stafetten løp jeg siste etappe på lag med Silje Uhlen Maurset og Camilla Olausen. Denne dagen gikk det mye bedre enn på sprinten. Følte jeg klarte å holde tempoet oppe selv om jeg løp alene hele veien. I tillegg bommet jeg veldig lite. Den største bommen var nok på en av postene der jeg kom 10-20 meter for langt til høyre for posten. Laget mitt endte på plassen bak beste norske lag, på en fjerde plass. Terrenget her var kupert og kunne ligne på det vi finner enkelte steder i Norge. Langdistansen gikk derimot i et helt flatt terreng, som lignet litt på det jeg møtte under junior VM i Danmark i sommer. Også denne dagen gikk det ganske bra. Da jeg kom i mål hadde jeg egentlig en ganske god følelse, men så viste det seg at jeg to steder hadde løpt rett på igjennom tett skog istedenfor rundt på vei. Noe jeg tilsammen hadde tapt 1.5 minutt på. I tillegg hadde jeg bommet 45 sekunder på en post, noe som gjorde at jeg endte nede på en tiende plass.

JEC sprint 2010
JEC stafett del 1 2010
JEC stafett del 2 2010
JEC langdistanse 2010

Norge vant lagkonkurransen!!

Vi var 24 utøvere fra Norge på tur, hvor alle de 12 jentene sov på samme rom. Utenfor konkurransene hadde vi det utrolig morsomt med blant annet dans, fotball og sladder.