Smålandskavelen

Smålandskavelen er en stafett som i år gikk i Tranås i Sverige. Denne stafetten er litt annerledes en de fleste andre stafetter. Første etappe startet med minuttstart på lørdagkvelden. Resultatet etter nattens løp dannet grunnlaget for jaktstarten for andre etappe søndag morgen, før de to siste etappene gikk som på en vanlig stafett.

Fra venstre: Silje Uhlen Maurset, Synne Baklid, Oda Wennemo og Maren Jansson Haverstad

Laget mitt besto av Silje Uhlen Maurset på første etappe, Synne Baklid på andre etappe, etterfulgt av Oda Wennemo før jeg avsluttet stafetten. Alle leverte gode løp, så når jeg løp ut var vi helt oppe på en fjerde plass. Jeg synes kroppen var bra og terrenget morsomt, noe som gjorde at det var en fryd å løp. Men jeg har mye å hente på løpstempoet i forhold til mange av konkurrentene. Det var nemlig et lag som tok meg igjen og løp rett ifra. Et annet lag tok meg også igjen, men hun klarte jeg å lure på orienteringa like før mål. Den eneste tanken i hodet mitt når jeg nærmet meg siste post var at jeg måtte få bena til å gå. Jeg skulle ikke havne i noe spurtoppgjør nei!!! Det klarte jeg, dermed løp jeg laget inn til femte plass blant de 70 damelagene.

Smålandskavelen

En fornøyd jentegjeng kunne dermed snu nese hjemover etter en bra tur. Vi tok oss ikke bare tid til orientering når vi var på tur, men brukte nok for tre-fire timer på shopping i løpet av helgen. Det er gøy å være på tur med de man ikke ser hver dag, så jeg håper på en gjentagelse senere.