Godt i gang

Da er vi godt i gang med sesongen. Jeg har gått tilsammen syv ski-o-renn den siste måneden, hvorav fem på full guffe og to litt mer kontrollert. To eksamener har jeg også fått gjort unna, så nå er alt klart for jul. Jeg er dessuten i god rute mot EM i februar.

På gress

Sesongen starta med treningsløp på Skeikampen siste helga i november som del av en landslagssamling. Kort oppsummert en middelmådig o-teknisk gjennomføring, og passelig fysisk form. Vi kunne dessuten konkludere med at gresset som stakk opp gjennom det tynne snølaget ga svært dårlig glid. Et stavbrekk på slutten ga også et stort tidstap og medførte et dårlig resultat. Med kutteforbud ga løpet uansett veldig god ski-o-trening. (GPS-tracking)

På stein

Andre helga i desember var det norgescupåpning med verdensranking (WRE) under Venabu Open. Verdensrankingen er viktig for å få god seeding til mesterskapene senere i sesongen. Også på Venabu var det lite snø, men derimot til tider mye stein. Kombinert med snøføyke ga det veldig spesielle forhold. Den første dagen ble det storsett gått rett på, mens det ble gått litt mer rundt på søndag. Akkurat som på Skeikampen følte jeg meg litt tung:  grei grunnform utenom å være i kjempeslag. Resultatet ble to gode o-tekniske løp, men litt skuffende plassering på lørdag, da ble jeg nummer elleve (8. beste norske). Relativt tidlig start og middels ski får ta litt av skylda for det.

http://haverstad.com/kart/show_map.php?user=sindre&map=91
Kart Venabu Open - mellomdistanse

Søndag ble plasseringsmessig bedre, selv fra startnummer en, med 6. plass (4. beste norske).

http://haverstad.com/kart/show_map.php?user=sindre&map=92
Kart Venabu Open - langdistanse del 1
http://haverstad.com/kart/show_map.php?user=sindre&map=93
Kart Venabu Open - langdistanse del 3

Maren ble nummer syv og seks. (GPS-tracking søndag).

På snø

Etter siste eksamen forrige torsdag bar det fredag mot Sveriges øst-kyst. Högbo innefor Gävle skulle være arena for Swedish Ski-o Tour som var flytta fra Idre på grunn av snømangel. Her var det rikelig med snø og i løpet av de fem dagene vi var der lava det ned uten stopp.

Fredag gikk jeg og Maren på lag i tomannsstafett. Vi gikk veldig kontrollert og konkurrerte i Herrer 17-. Dette ble en fin gjennomkjøring og jeg veksla faktisk som nummer to etter å ha hatt kort gaffling og latt meg rive med på første etappe.

Lørdag var det klart for to løp; fellesstart mellomdistanse og individuell sprint. Jeg gikk ganske kontrollert på og under terskel på fellesstarten, for ikke å brenne for mye krutt før sprinten på ettermiddagen som skulle ha WRE status.

http://haverstad.com/kart/show_map.php?user=sindre&map=94
Kart Swedish Ski-o Tour - mellomdistanse fellesstart

Sprinten gikk veldig bra, bortsett fra strekket til sistepost der jeg tok et dårlig veivalg og tapte ca. 15 sekunder. Noe som er alt for mye på sprint. Det positive var at jeg for første gang i år virkelig følte jeg var sprek og kunne skuffe på. Tilslutt ble jeg nummer ti.

Søndag var det individuell mellomdistanse, også dette verdensranking. Allerede til andre post gikk jeg feil i et kryss og tapte over minuttet, men jeg lot ikke dette prege meg og malte videre. Utover i løpet ble jeg sprekere og sprekere og gjorde heller ingen feil. Jeg synes rett og slett jeg fikk til flyt, kartlesing og fokus skikkelig. Jeg endte på åttende plass.

http://haverstad.com/kart/show_map.php?user=sindre&map=95
Kart Swedish Ski-o Tour - mellomdistanse enkeltstart

Alt i alt veldig godt fornøyd med turen til Sverige. Den ga verdifull trening og gode resultater. Dette er også samme arrangør som skal arrangere VM i mars. Det er heller ikke til å stikke under en stol at det var vanvittig morsomt å gå skikkelig ski-o på snø igjen.

Maren ble nummer fire, tre og fire i Sverige.

Comments are closed.