Østerrike ferdig – Slovakia for tur

Foto: Rainer Burmann

Tre renn er unnagjort i Østerrike, i går reiste jeg videre til Slovakia hvor de tre siste etappene av Ski-o Tour skal arrangeres.

Passelig

Østerrike bød på påskestemning og kutteføre. Mellom, (kort) langdistanse og sprint resulterte i 18, 20 og 17 plass for min del. Kort oppsummert var løpene fysisk harde med et tynt løypenett, noen løse scooterspor men mest breie skøyteløyper. Jeg føler kroppen har vært brukbart sprek, men har ikke klart å henge helt med i konkurransene. Det har vært litt for mye ren skigåing etter min smak. Samtidig har jeg gjort noen veivalgsmisser alle dager. Helt hva jeg skal gjøre for å unngå disse er jeg ikke sikker på, men jeg ser at jeg har kapasitet for å være med topp 10-15 med et maksimalt løp.

Ensom

I går kjørte vi (jeg, Hans Jørgen Kvåle og finnene Staffan Tunis og Janne Häkkinen) videre mot Slovakia. Planen var egentlig at jeg og Hans Jørgen skulle være de eneste norske som gikk hele Touren. Men Hans Jørgen har ikke følt at kroppen har vært i optimalt slag og derfor fått beskjed av treneren om å reise hjem for å fokusere mot EM. Vi slapp dermed ham av i Salzburg på veien, og jeg er nå eneste norske løper igjen. Jeg må innrømme at det rett og slett er litt ensomt å ikke ha noen lagkamerater her. Selv om man kjenner de fleste andre av løperne er det kjedelig å ikke ha noen å diskutere smurning og taktikk med som du kjenner ordentlig godt.

Tåke og stein

Skalka er en topp på 1200 m.o.h. i Banská Bystrica distriktet med to slitne hoteller, kraftig kupering, mye stein, noen slalåmbakker og en del skispor. For tida er det dessuten grått med tett-tett tåke og veldig lite snø. Det betyr dessverre at jeg tror det kommer til å bli relativt harry konkurranser. 98 prosent skøytespor i terrenget er ikke helt det jeg drømmer om. Det kommer helt sikkert å bli kutta heftig mellom disse løypene og også å gå hardt utover skia.

Alt dette gjør at jeg akkurat nå sliter litt med motivasjonen før de siste tre konkurransene, men jeg prøver å fokusere på at det viktigste er å raske med seg flest mulig verdensrankingpoeng. Mellomdistanse fellesstart står på programmet i morgen, deretter følger sprint og nok en mellomdistanse de to påfølgende dagene.

Her er en liten oppsummering fra trening i dag:

(Foto: Rainer Burmann / fotoburmann.at )

Comments are closed.