Fiasko

Dagens etappe av Ski-o Tour oppsummeres for min del enkelt i ordet fiasko. Etappen var den første i Slovakia, og den fjerde av totalt seks etapper. Det var fellesstart og mellomdistanse.

Det positive var at det kom litt snø i løpet av natta, slik at forholdene var mindre livsfarlige. Og at det egentlig var ganske ålreit skiorientering.

Det negative var at jeg ødela løpet mitt til førstepost. Jeg valgte å gå for en kutt mellom to løyper. Det var bratt, skogen var tett, jeg måtte av med skia. Når jeg kom ut på løypa viste jeg ikke om jeg skulle ta høyre eller venstre til posten. Resultatet ble et tidstap på minst halvannet minutt. Når jeg i tillegg klarte å gå forbi et scooterspor og tape litt til andrepost også, valgte jeg å gå kontrollert resten av løpet. Det viktigste for meg her er å få gode enkeltresultater med høye verdensrankingpoeng. Det løpet var kjørt på andrepost, og dermed prøvde jeg heller å spare noen krefter til de to siste dagene.

Til slutt ble jeg nummer 20, med tanke på at en del løpere (deriblant fire norske herrer) har reist hjem var det dårlig.

Nå ser jeg fram til  morgendagens sprint. Tror den kan bli ganske artig. Å ta de rette veivalga og ikke minst kuttene blir avgjørende. Hvor det lønner seg å kutte har jeg lært en del om i dag…

Comments are closed.