Jeg er en sliter

Kart etappe 6 - Ski-o Tour
Kart etappe 6 - Ski-o Tour

Jeg er en sliter. Jeg liker når det blir jævelig. Helst over lang tid. Det ligger i familien. Mamma skal for eksempel helst ha sludd i starten, tørrsnø på fjellet, motvind og dessuten måtte tråkke løypene selv i Birken. Da er hun sikra pallen i sin klasse.

Det var bratt, det var løse forhold, det var langt, det var lite snø og det regna sidelengs.

I går var en sånn dag i Slovakia. Det var bratt, det var løse forhold, det var langt, det var lite snø og det regna sidelengs. Løpet starta med 24 minutter og ca. sju kilometer ren skigåing. Det vil si det var et veivalg inn i førstepost. Kutte eller gå rundt? Jeg tenkte kutte, men fant ikke noe bra sted. Med ti meters ekvidistanse var det bratt. Dermed endte jeg i likhet med mange andre opp med å gå rundt venstre. Det tapte jeg nesten to minutter på og ble tatt igjen av han som starta bak. Vi var mer eller mindre sammen derfra og inn.

Etter andrepost var det endelig litt orientering. Samtidig var det ekstremt vanskelig skigåing oppover og nedover i scooterspor. Til alt hell klarte både jeg og utstyret oss uskadd gjennom dette. Forøvrig kjennes dette i dag ved at jeg er sliten av all ploginga. Tydeligvis ikke noe jeg er vant til å drive med. Litt kjedelig var det at veivalgene på langs av lia ble litt ødelagt av at det var så lite snø at man ofte kunne gå rett på.

Etter tiendepost var det klart for et nytt langstrekk. Det starta opp en scooterløype fra helvete. Deretter gikk det for det meste slakt oppover på skøyteløype. Drøye 21 minutter brukte jeg på det strekket. Deretter var det et par poster til mål.

Selv om jeg bare er en middels langrennsløper, også i ski-o verden, klarte jeg meg bra i dag. Det var et løp for slitere. Jeg er en sliter. Selv etter tapet til førstepost holdt jeg motivasjonen oppe, og fortsatte å male på. Det gav tilslutt tiendeplass og en fin opptur etter Fiasko 1 og Fiasko 2.

Løpet var veldig spesielt. En kombinasjon av ski-o slik det var i Sigurd Dæhlies glansdager, med mye transport. Og et område med mer moderne ski-o, men veldig bratt og dårlige spor (som dessuten stemte dårlig). Det er antageligvis ikke mulig å komme lenger unna de utfordringene jeg møter når jeg om to og en halv uke forhåpentligvis er på det norske EM-laget.

Comments are closed.