Kontraster

Livet er prega av kontraster. Livet som idrettsutøver er også prega av kontraster. Gode prestasjoner og dårlige prestasjoner. Når man trener utendørs nesten hver dag hele året er været en annen kontrast man opplever på nært hold. Når man i tillegg bor i Trondheim skifter det for sikkerhetsskyld gjerne radikalt underveis i økta.

Denne uka starta ved at jeg kjørte oppover til Trondheim for å starte studieåret. På Venabygdsfjellet møttes jeg av strålende solskinn og en minusgrad. Fristelsen ble for stor og jeg tusla meg en rolig skitur med kamera.

Hjemme i Trondheim har derimot treningsforholdene vært bedrøvelige. Tåke, regn og fem plussgrader. Ja, det minner faktisk veldig om Slovakia, og det er ikke gode minner. Heldigvis er det ikke vanskelig å motivere seg når det er under to uker til EM starter.

Det er forøvrig fantastisk å se hvor mange hundre barn som trosser møkkaværet og møter opp på Trondheim Skiklubbs skiskole. De krabber i tog, faller i kuleløypa, konkurrerer i eventyrløypa (scooterløype) og har det ganske ålreit. Mye skiglede og kanskje noen ski-o-spirer. Kan også røpe at på fredag lekte jeg meg i det samme skileikanlegget for å perfeksjonere balansen og skiferdighetene. Den ene kuleløypa der er noe av det skumlere jeg har prøvd!