Den deilige flyten

Foto: Ivar Gilså

Til tross for at jeg har måttet trene litt alternativt i det siste på grunn av en lyskestrekk har jeg trent bra. Da det lørdag var klart for NM mellomdistanse, med påfølgende NM langdistanse på søndag, var jeg spent på hvordan beinet ville føles. Lysken plaga meg ikke nevneverdig og jeg fikk til to veldig gode løp. Resultatet ble en fjerdeplass på mellom og bronse på lang.

Deilig når man får teknikken til å sitte og fysikken føles bra. Det er lenge siden jeg har følt meg i så god form og virkelig kunnet spa på i de fysisk krevende delene av løypa. Kanskje var junior-VM i 2008 sist formen føltes så bra?

På mellomdistansen ble det likevel et par dårlige veivalg mot slutten. Eivind Tonna vant. (Han fylte også 36år på lørdag, gratulerer!). Bare et sekund etter fulgte Hans Jørgen Kvåle og fire sekunder etter Lars Moholdt. Jeg ble altså nummer fire, 38 sekunder bak. Må si meg imponert over Eivind, han er et viktig forbilde for meg som jeg alltid har lyst til å slå! Noe jeg gjorde dagen etter…

NM Mellomdistanse - Del 1
NM Mellomdistanse - Del 2

Løpene bød på relativt grei orientering, med mange åpne områder. Langdistansen var også ispedd noen litt lengre og fine veivalgsstrekk. Lars Moholdt vant på tida 1:16:53, Hans Jørgen ble for andre dag på rad nummer to på 1:17:31, mens jeg kapra bronsen på 1:18:55. Ettersom orienteringa var såpass grei gjenspeiler nok tidene farta på ski. For min del bekrefter dermed løpet at jeg har nærma meg Moholdt og Kvåle i langrennsfart.

NM Langdistanse - Del 1
NM Langdistanse - Del 2
NM Langdistanse - Del 3

De gode NM-løpene har som jeg skrev onsdag ført meg til VM i Sverige som starter 22. mars.

Ps. De siste to dagene har jeg vært litt uggen i kroppen og sår i halsen. Ettersom jeg kutta treninga med en gang jeg følte det kribla i halsen satser jeg på at dette går fort over.

Comments are closed.