Det er mulig!

EM på hjemmebane er over. Et mesterskap hvor jeg gikk meg i bedre form for hver distanse og for første gang følte at det er mulig å hevde seg helt i toppen. Det motiverer for videre satsning!

Langdistanse

Dette ble min dårligste dag. På forhånd hadde jeg store forhåpninger til denne distansen, men kroppen mangla det lille ekstra denne dagen. Da jeg i tillegg gjorde en del veivalgsfeil på rundt 30 sekunder endte jeg tilslutt som nummer 25. En svært krevende dag med vanskelige veivalg og bratte løyper både oppover og nedover. I en av de tøffe utforkjøringene i scooterspor fikk jeg skia på feil side av et tre og gikk på en stjernetryn. Lysken fikk sek en skikkelig strekk da jeg hang igjen i foten. Det plaga meg ikke under resten av mesterskapet, men nå en uke senere er den smertefull på trening.

EM langdistanse
Mine veivalg fra EM langdistanse

Sprint

Teknisk krevende sprint. Ingen tid til å studere veivalga, da man hadde mer enn nok med å finne fram på strekka. Kryssa lå nemlig svært tett. Jeg fikk til en god flyt og endte til slutt som nummer 15. Dette ble den beste individuelle dagen for meg. 15. plass betydde også at jeg klarte min målsetting om å bli topp 15 en dag. Aller mest gøy var det at jeg bare noen få strekk før mål var topp ti. Det viser at det ikke er en umulighet! Et par bedre veivalg og sekundene på min side så hadde jeg vært der!

EM sprint - del 1
Mine veivalg fra EM sprint - del 1
EM sprint - del 2
Mine veivalg fra EM sprint - del 2

Mellomdistanse fellesstart

Mellomdistanse med 60 herrer, fellesstart og felles førstepost er dømt til å by på kaos. Jeg kom meg greit gjennom førsteposten og gjennomførte en god sommerfuglgaffling på førsterunden, jeg lå som nummer åtte etter denne. Etter det var jeg sammen med en gruppe med løpere hvor noen til slutt havna på pallen. Disse holt høyere fart enn jeg klarte utenom å gå langt over den anaerobe terskel. Det resulterte i hyperventilering og jeg ble stokk stiv da vi kom ut på et breispor. Bedre ble det ikke da et felt med 10 løpere, hvorav en russer på nesten 90kg, tok meg igjen akkurat på en post i skuterspor, i nedoverbakke, hvor vi skulle snu. Jeg ble kjørt rett ned og liggende under denne russeren mens stadig nye løpere strømte på. Tilslutt fikk jeg stempla og kommet meg videre bakerst i feltet.

Den siste runden gikk greit, men jeg endte til slutt som nummer 22. Uansett var det en positiv opplevelse at jeg var så bra men lenge. En dag holder det helt inn!

EM mellom - del 1
Mine veivalg fra EM mellom - del 1
EM mellom - del 2
Mine veivalg fra EM mellom - del 2

Stafett

Førsteetappe, andrelaget. Jeg var grisenervøs. Kom meg greit til førstepost, hadde kort gaffling og lå i tet mot andrepost. Der henta Sveriges Johan Granath meg og vi var sammen helt fram til rett før passering. Inn mot passering lå jeg i rygg på begge Sveriges lag og Finlands førstelag, men var litt ukonsentrert og tapte 20 sekunder på en bom inn mot passering. Også på sisterunden gjorde jeg en feil, ved å ta et dårlig veivalg. Jeg veksla likevel som nummer tre, bak Sverige 1 og Finland 1. Veldig artig!

VM?

To gode prestasjoner i EM har brakt meg inn i VM-diskusjonen. VM arrangeres i Svenske Tänndalen («Øst-Trøndelag») fra 20. mars. Der har jeg lyst til å gå en eller flere distanser. 5-6 norske herrer skal taes ut til troppen, men bare 4 herrer fra hver nasjon får gå hver distanse. Jeg vil tro mine sjanser er størst for å få gå mellomdistanse eller langdistanse. På sprinten er det sterk kamp om beinet, selv om jeg presterte bra i EM. NM i Stokke neste helg blir viktig for laguttaket. Forhåpentligvis blir lysken rakst bedre.

Bildene som ikke er markert med «Foto: Stein Arne Negård» er tatt av min bror, Eirik.

Comments are closed.