EM og VM starter i morgen!

Jeg og Maren har i dag testa ski og gått arrangørens treningsløp (Model Event) her på Sjusjøen. I morgen (onsdag) starter EM for meg og junior-VM for Maren. Det er første gang vi går internasjonale mesterskap i Norge og det gleder vi oss veldig til!

For min del er fasiten at langdistansen skal være 20,6 kilometer i luftlinje, 29 poster og 650 meter stigning langs det veivalget som gir minst høydemeter. I tillegg skal vi ta heisen opp til start, noe som betyr at start er helt oppe på snaufjellet og at vi har over 750 høydemeter nedover i løpet av løpet.

Alt tyder på at dette blir fantastisk fine konkurranser, med et fint løypenett og krevende både fysiske, ski- og o-tekniske utfordringer. På stadion her på Natrudstilen er storskjermen på plass. Med mellomtider og live GPS-tracking er det gode muligheter for å følge løpene både på arena og på Internett.

Jeg har ambisjoner om å forbedre mine resultater fra fjorårets EM og kjempe om en plas?s topp 15, eller kanskje til og med topp ti. Da vil jeg ha tatt et steg mot verdenstoppen fra i fjor. Maren har vært litt forkjøla, men hvis kroppen fungerer som den skal håper hun å kjempe om medaljer.

Maren starter 10:25 og jeg 11:20 (onsdag 2. februar).

Comments are closed.