Klar for VM!

I går fikk jeg den hyggelige beskjeden at jeg får gå VM i skiorientering etter gode prestasjoner i EM og NM. Dette blir mitt første senior-VM og et nytt mål er nådd. VM arrangeres 22. til 27. mars i Svenske Tänndalen, med samme arrangør som har arrangert mange av de svenske konkurransene jeg har gått i Sverige de siste åra, og også fjorårets verdenscupavslutning.

Fem norske herrer er tatt ut til mesterskapet, selv om vi bare har fire plasser på hver av de individuelle distansene. Jeg skal gå mellomdistansen og mest sannsynlig lang eller stafett. Det blir altså trolig to VM-øvelser på meg. Selv om jeg var tredje beste norske på sprinten i EM får jeg ikke gå denne distansen. Dette fordi fire av de andre gutta på laget anser seg som medaljekandidater i sprint.

Ambisjoner

Sist jeg var med på et VM, var junior-VM i 2008. Det endte med overraskende gull på sprinten!

Jeg har ambisjoner om å trene optimalt fram mot mesterskapet og deretter gjennomføre feilfrie enkeltløp. Hvis jeg holder meg frisk og klarer å hente ut enda litt ekstra fra den gode formen jeg har nå, kan det gi gode resultater. Under EM fikk jeg se hvor landet ligger, og at en plassering topp ti er mulig, men et godt løp kan også gi en 15. plass. Det eneste som er helt sikkert er at jeg gleder meg veldig til denne utfordringen, og at det er lite som trigger meg så mye som det presset man føler i et mesterskap!

For å nå mine mål blir det relativt mye trening de neste to ukene, før jeg slipper opp på treninga og skal samle overskudd. Jeg kommer også til å gjennomføre en del o-tekniske økter, blant annet blir det nærløp her i Trondheim til helga, konkurranser i Finland neste helg og VM-samling helga deretter. I tillegg vil jeg spe på med andre «tørrtreningsøvelser».

Program

Tirsdag 22. mars - Sprint (Jeg går ikke)
Onsdag 23. mars  - Mellomdistanse
Torsdag 24. mars - Sprintstafett (Et norskt lag, med en av hvert kjønn)
Lørdag 26. mars  - Langdistanse
Søndag 27. mars  - Stafett
 

 

Comments are closed.