Forberedelser til Junior-VM i Polen

Torsdag er første eksamen, og russefeiringa er akkurat vel overstått. Derfor følte jeg det passet bra å ta en tur til polen for å løpe Baltic Cup i helgen sammen med de fleste andre jentene på landslaget i orientering.

Noen av oss reiste nedover på fredag morgen, og fikk med oss sprint på kvelden. Den gikk i veldig krevende bebyggelse, hvor det å ta ut veivalg var stedvis utfordrende. Men jeg kan ikke si annet enn at det var en morsom sprint. Selv om jeg klarte å ta feil veivalg på to av langstrekkene holdt det til en bra tid og en god plassering.

Kart fra Sprinten
Kart fra sprinten

På lørdag var det mellomdistanse i typisk Polsk terreng. Jeg var litt for ivrig etter å prøve å løpe fort, så det ble en del småbom, og en litt større bom. På søndagen var det langdistanse i terreng jeg vil si var enda mer polsk. Her var det en del poster i ravineterreng, og veivalgene dreide seg i hovedsak om å løpe rett på eller på oversiden/nedsiden av lia. Denne dagen var jeg ikke like stresset som på lørdagen, og klarte meg nesten uten bom, men tok noen dumme veivalg. Allikevel er jeg godt fornøyd med løpet.

Kart fra mellomdistansen
Kart fra mellomdistansen

Kart fra langdistansen
Kart fra Langdistansen

I det siste har jeg følt at jeg ikke har klart å presse på noe særlig når jeg har løpt hardt. Bena har ikke gått fortere, og pulsen har forblitt nede. Heldigvis hadde jeg ikke denne følelsen like fult på sprinten, men den var tilbake igjen på mellom- og langdistansen. Til helgen er det NM-sprint og et Norges Cup løp i mellomdistanse, så jeg håper beina igjen vil være med meg. Og at jeg klarer å få teken på veivalgene og resten av orienteringsteknikken.

NM-sprint er det første uttaksløpet til junior-VM som blir arrangert i Polen i starten av juli. Det er mange som kjemper om plassene, noe som gjør at det er viktig at jeg presterer opp mot maksimalt på alle uttaksløpene, for å komme med. Med få dager igjen til sprinten kjenner jeg at nervene begynner å melde seg. Målet er jo helt klart å komme med til junior-VM.