Junior-VM?

Idag løp jeg det siste uttaksløpet til junior-VM, og jeg tror nå jeg har sjans til å komme med. Men det er mange som kjemper om de fire siste plassene, bak Audhild Bakken Rognstad og Marte Narum som har vært best på de fleste av uttaksløpene. Noe som betyr at det totalt er seks jenter som blir tatt ut til å representere Norge under junior-VM i Polen i starten av juli.

Det første uttaksløpet var NM Sprint i Arendal siste helgen i mai. Der ble jeg nummer åtte av 17-20 åringene. På lørdag var det andre uttaksløpet, mellomdistanse i Hedmark. Her klart jeg å løpe inn til fjerde plass, selv med to mindre bom, og ikke den beste oppladningen med sykdom og overtråkk. Med to middels plasseringer i bagasjen, var jeg nødt til å gjøre et bra løp på det siste uttaksløpet, langdistansen som var i dag, om jeg skulle drømme om å komme med.

Kart fra lørdagens mellomdistanse
Kart fra lørdagens mellomdistanse

GPS fra lørdagens mellomdistanse

Det startet bra med ledelse på de første postene. Men på tredjepost klarer jeg å gå på en ett minutts bom, selv om jeg hadde ganske god kontroll underveis. Etter denne bommen går det igjen bra og på tiende post er jeg igjen oppe i ledelsen i klassen. Ledelsen mister jeg fort, allerede på ellevte post er jeg nede på andre post. Og med over to minutter bom på trettende post, sier det seg selv at jeg raser enda lenger ned på listene. I mål løp jeg inn til en fjerde plass, noe som ikke er så ille plassering. Men den siste bommen går jeg fremdeles å irriterer meg over. Forhåpentligvis ødela det ikke mine muligheter for å komme til junior-VM. Laget vil bli tatt ut de nærmeste dagene.

Kart fra mandagens langdistanse
Kart fra mandagens langdistanse

GPS fra søndagens langdistanse

Også Sindre fant veien ut i skogen denne helgen. På lørdagen var han plassert i H21 Elite 2, siden han ikke kan skryte på seg mange Norges Cup løp i det siste. Han gjorde som han lovet meg før start, nemlig å vinne. Så da er det bare å krysse fingrene for at han rykker opp i Elite 1, før neste løp. Søndagen brukte Sindre dagen på ski-orienterings samling, hvor han blant annet fikk konstatert at han ikke er feit, og at han derfor ikke behøver å gå ned noe i vekt. I dag var han igjen med på orienteringsløp, og løp inn til en fin femte plass. Dette var ikke Norges Cup for seniorene, allikevel var det mange sterke navn å finne på resultatlista.