Det går i ett…

Sommeren går mot slutten, og det er en stund siden sist jeg har skrevet noe her. Men det betyr ikke at det ikke har skjedd noe siden mellomdistansen på junior-VM, og forrige innlegg. Mesterskapet avsluttet nemlig med stafett dagen etter, hvor jeg løp et av mine beste løp under mesterskapet. Ingjerd Myhre løp en god første etappe og kom inn som nummer fire. Runden før passering besto av mye løping og jeg falt ned noen plasseringer, men klarte å ta inn det tapte etter passering, hvor det var mer teknisk krevende. Vi endte til slutt på en sjette plass, etter at Audhild Bakken Rognstad hadde løpt siste etappe i hard konkurranse med løpere som er blant toppen også blant seniorene.

Norges 1. lag: Ingjerd Myhre, Maren Jansson Haverstad og Audhild Bakken Rognstad
Norges tropp klare for bankett

Etter junior-VM har jeg også klart å få med meg fem orienteringsløp i Slovenia, syv i Sveits, en treningssamling i Slovakia og en i Trondheim. I både Slovenia og Sveits var det annerledes terreng enn i Norge, men utrolig morsomt å løpe. Spesielt terrenget i Slovenia var helt spesielt, og utrolig krevende.

Kart fra 3. etappe i Slovenia
Kart fra 3. etappe i Slovenia

I Sveits varierte det mellom løp over og under tregrensa. Men alle løpene gikk på over 1000 meters høyde og et løp helt opp mot en isbre. Vi var heldige og hadde fint vær store deler av oppholdet her, noe som gjorde uka til en helt spesiell opplevelse og noe jeg sent kommer til å glemme.

Kart fra 3. etappe i Sveits
Kart fra 3. etappe i Sveits
Alpemusikk på orienteringsløp i Sveits
Over 2600 meter over havet...

På mandag kom jeg hjem fra ski-orienterings samling i Trondheim, hvor jeg har fått gått mye på rulleski og trent gode ski-orienteringstekniske økter. Før samlinga i Trondheim var jeg i Slovakia på samling med 29 andre av norges fremste juniorer, for å bli kjent med terrengtypene som neste års junior-VM skal gå i.

Mens en del på min alder har flyttet hjemmefra nå, og begynnt tilværelsen som student, blir jeg hjemme et år til. Jeg har startet å jobbe et par dager i uka på IFO (idrettsfritidsordning) for 2.-6. klassinger i Lier. Ellers skal jeg ta realfagmatte 2 og Fysikk 1 i høst. Dette må jeg gjøre siden jeg ikke har hatt mulighet til å ta realfag på idrettslinja jeg har gått på. Samtidig må jeg prøve å finne ut av hva jeg har lyst til å bli, så jeg kan starte å studere neste høst.