Knær og NM og sånt

MR-bilde av mitt høyre kne

Etter et sammenstøt under NTNUI Orienterings årlige fotballturnering i september har ikke kneet mitt vært bra. Først var diagnosen strukket mediale kollateralligament. Det trodde vi ble ganske bra og jeg løp etterhvert endel, også natt-NM. Så sa det stopp igjen. Nå var diagnosen  betennelse i en fettpute under kneskåla. Jeg tapa og lot være å løpe fra oktober fram til jul, utenom at det ble bra. Deretter ble jeg sendt til MR, og her er svaret på hva som har plaget meg det siste halvåret:

MR høyre kneledd. Standardsekvenser. Det ses en dyp radial ruptur i fremre horn av laterale menisk. Det er en partiell ACL-ruptur. Bone bruise i anteriøre aspekt av laterale tibiacondyl og posteromedialt i mediale femurcondyl. Intakte bakre korsbånd og kollateralligamenter. Intakte mediale menisk. R: Traumatiske radial laterale menisk ruptur. Partiell ACL-ruptur.

På norsk betyr det kort oppsummert at jeg kan gå så mye på ski jeg vil og også prøve å løpe litt etterhvert. Jeg bør derimot ikke drive så mye ballspill, ettersom jeg har et svekka korsbånd. Det er også en skade på menisk,men så lenge kneet ikke låser seg eller glipper er det ikke noe som må opereres.

Skaden hindrer meg ikke i ski-o, og i morgen stiller jeg (og Maren) til start i NM for å kjempe om edelt metall, og forhåpentlig en plass på laget til verdenscupåpning i California om to uker. Det blir deilig å komme skikkelig i gang med sesongen! Deilig blir det også å ha fått rydda all usikkerheten rundt kneet av banen.

Comments are closed.