O-teknikk — Analyse

(Trykk på bildet for å se presentasjonen)

Søndag holdt jeg et foredrag under Trener-2-kurs for Norsk Orientering. Det tok for seg forskjellige former for analyse en trener, men også utøver, kan ta ibruk for å gjøre analyser av løperens o-teknikk. Innholdet strekker seg fra tradisjonelle teknikker som samtale med utøveren, til mer moderne metoder som analyse av GPS-spor ved hjelp av 2D Rerun. Det var ment å gi trenerne som deltok en praktisk innføring i dagens tilgjengelige metoder.

Ettersom dette er et tema flere kan ha interesse av og kanskje ønsker å få et innblikk i, deler jeg presentasjonen her. Bare husk å ha en ting i bakhodet: Statistikken kan ofte tolkes på mange måter! Under foredraget kom det fram at mange av analysene i for eksempel WinSplits kanskje er best egnet for ivrige H40-løpere som vil analysere alle detaljer opp og ned i mente.

Oppdatering 20/4:

For de som er interessert i GPS-analyse ved hjelp av 2D Rerun kan jeg anbefale Jan Kocbachs film om nyheter på siden. Han kaller det en «kort» film, vel den er på over 20 minutter, men gir en veldig god gjennomgang av noen av de nye mulighetene. For de som ikke har kjenskap til 2D Rerun fra før anbefaler jeg den første filmen hans.

Comments are closed.