NM-natt (28.09.2013)
Kategori: Orientering - Konkurranse
Kart/område: Svartskogen
Land: Norge
Disiplin: Natt
Distanse: 9.94 km
Tid: 80:07
Gj.sn. HR: 165
Maksimum HR: 174
Har bommet mye på natttreningene tideligere i uka. Tenkte jeg skulle bruke tid til å ta ut veivalg og hele tiden ha kartkontakt.

1: Tenker å dra ut den stipla stien under strekken og over på den store stien. Finner aldri den stipla, løper i lia bortober, ikke noe fint. Stressa, tar meg ikke tid til å orientere skikkelig. Bestemmer meg for veivalg og prøver å løpe litt ekstre på stien. Fremdeles stressa når jeg drar av stien mot posten. Føler jeg drar mot venstre ifh til kursen. Tenker jeg skal være 100% sikker hvor jeg krysser stien før posten. Men er fremdeles stresset og tenker det sikkert er lettere å lese seg inn oppe på åsen, så drar bare rett over. Tror jeg er for langt sør, drar nordover. Ingenting stemmer, begynner å rote rundt. Drar etterhvert opp på toppen for å lese meg inn. Klarer ikke helt å si hvir jeg er. Ser noen gutter, serut som de er ved en post. Feil kode. Hva gjør jeg nå?
Ender med å dra tibake til stien, finne stidelet og ta ny kurs. Ser en post, overraskende nok min. 13 min bak og ligger sist.

2: Skjønner at løpet er kjørt, bestemmer meg for å ha det gøy resten av løypa -> å bomme er ikke gøy. Prøver å finne en enkel måte å ta posten på, orientere kan jeg tydeligvis ikke idag. Leser kart på stien, så mister stidelet hvor jeg egentlig skulle ta av. Skjønner det i neste stikryss og tar av der. Kurs fra steinen ved stien og inn. Får ikke helt ting til å stemme, satser på å lese meg inn på høyden ved posten (har ikke lært av tideligere feil...). Skjønner når jeg er på høyden, men får fremdeles kun enkelte ting til å stemme. Leser meg inn på høydepunktene. Møter Bodil på vei inn mot posten. 5. beste strektid, 39 sekunder bak.

3: Er redd for å ikke treffe sti ut fra posten, drar for langt til venstre. Holder på å løpe feil vei npr jeg endelig finner stien. Kompasset redder meg. God kontroll fra stien til posten. 5. beste strekktid, 35 sekunder bak
4. Grei gjennomføring. Kjører safe. 7. beste strekktid, 26 sekunder bak
5: Står på posten for å bestemme meg for veivalg. Tenker først å dra høyre ut av posten, men ombestemmer meg siden jeg hadde fått fortaøt at hogstfelt og grønnstripete var en dårlig kombinasjon på Ås. Kommer litt skjeft ut, men leser meg inn på høydepunktene. Kutter mellom stiene som planlagt, men krysser bare rett over den andre stien-> opprinnelig plan (løpe litt på stien nordover for så å ta av) glemt. Kommer meg over til neste sti greit. Herfra har jeg god kontroll inn i posten. Burde kanskje løpt litt lenger på veien, men siden jeg allerede hadde lagt igjen så mye tid tenkte jeg det ikke var så nøye. 2. beste stekktid, 7 sekunder bak.
6. Ok gjennomføring. 2. beste strekktid, 3 sekunder bak.
7. Ok gjennomføring. 9. beste strekktid, 24 sekunder bak.
8. Planen er egentlig å løpe stien vest for streken, men seralternativet øst når jeg står på posten, synes dette ser veldig lurt ut. Slitermed å finne den stipla stie etter vein, taper litt her. 6. beste strekktid, 28 sekunder bak.
9. Stresser ut av posten, roter meg borti litt av
hvert før jeg kommer på stien. Har plan om å løpe sti rett på, men ser den først når jeg er rett forbi. Tenker det er ok å løpe rundt på asfalt. Burde nok dratt langs gjerdet.
10. Bra gjennomføring :p

Utenom førsteposten er jeg godt fornøyd. Morsomt å løpe, morsomt med enkeltstart, morsomt med natt. Kjedelig å bomme. Er utrolig viktig å ha et siste sikre, eller hele tiden vite hvor jeg er på natta. Etter årets mange nattbommer bør jeg lage en kriseplan for hva jeg skal gjøre når jeg ikke har peiling på hvor jeg er. Det å løpe litt rundt om kringni li og prøve å finne ut av hvir jeg er, er som å lete etter nåla i høystakken.
Vis kommentarer (0)
 
NM-natt (28.09.2013) NM-natt (28.09.2013)