NM natt (05.09.2014)
Kategori: Orientering - Konkurranse
Kart/område: Skjøla
Land: Norge
Disiplin: Natt
Distanse: 8.78 km
Tid: 78:06
Gj.sn. HR: 167
Maksimum HR: 181
Før start:
Planen var å ha det gøy og ha fult fokus på orienteringa. Jeg hadde ikke veldig lyst til å stå ute i skauen og ikke ane hvor jeg var, hater den følelsen på natta. Fant derfor ut at jeg heller skulle bruke litt ekstra tid på orienteringa, og ikke bry meg om resultatet.
Strekk for strekk
1. Litt usikker på om jeg tar av stien riktig, siden bekken er så utydelig. Skjønner fort at jeg er riktig. God kontroll over myrene, og prøver å være nøye med retninga over flata før posten.
2. Sliter litt med å bestemme meg for hvor jeg skal løpe ut av posten, men må uansett opp på den store myra, så finner ut at det ser greit å holde til høyre for kollen midt under skrenten. Bratte kneika er helt grusom, føler meg i dårlig form. Greit å orientere over myra. God kurs inn, men tror høydepunktet nord-øst i ringen er posten, skjønner fort at jeg skal litt videre.
3. For langt å bruke stien, og myrene har vært greie å løpe i så langt, så velger rett på alternativ. God kontroll fra jeg er ved steinen og den store myra. Ser posten tidlig. Tar igjen Ingjerd inn i posten.
4. Ligger ikke på forskudd, må bruke litt ekstra tid ut av posten. Føler kroppen begynner å bli litt piggere halvveis over den store myra. Bruker myra/bekken før posten, kurs og platå inn i posten. På den store myra er jeg plutselig sammen med Marte og Ingjerd. Har disse mer eller mindre rundt meg frem til 6. post.
5. Løper nedover bekken, over platået og i lia før jeg blir fanget opp av bekken under posten.
6. Følger søkket og ser posten tidlig.
7. Har ikke peiling på hvor jeg skal løpe. Går mye tid før jeg bestemmer meg for et venstre alternativ. Mister stien/myra halvveis, så blir løpende en liten stund midt mellom to stier. Vet at inngangen vil være krevende, så velger å løpe litt ekstra på stien. Prøver å ta kurs fra der jeg tar av bekken, men klarer ikke helt å forstå hvor posten skal være i forhold til der jeg kommer ut på myra. Går et minutt før jeg finner posten.
8. Hadde diskutert et lignende strekk med Eirik tideligere på dagen, han mente det ville være best å ta posten ovenfra. Så velger å løpe rett på for å få den inngangen. God kontroll over myrene, men litt usikker over kollen før posten.
9. God kontroll, går rett i.
10. God kontroll, er sikker på hvor jeg er når jeg passerer bekken går rett i.
11. Har løpt lenge uten å se noen løpere i klassen, men tar igjen Nikoline og Lone her. Tenker å dra litt mer rett på enn hva jeg gjør, men blir dratt litt ut av kurs etter den første lille kollen. Tror jeg passerer over det gule området og løper på retning her. Blir fanget opp av kollen med skrent på. Stopper opp etter å ha passert bekken, men skjønner fort at jeg må litt til.
12. Retning, bruker myrene under streken. Løper i søkket og runder kollen hvor posten er inn i posten.
13. Lå ikke helt på forskudd, bestemte meg for å dra opp på stien. Burde heller ha brukt bekkene. Tar av stien litt tidlig, så busher gjennom det grønne. God kontroll fra myra etter stien og inn i posten.
14. Løper på retning, treffer stien, men er usikker nøyaktig hvor på stien jeg er. Ser siste post, så er for langt nede. Ser høydepunktet på stien, løper litt innover og ser posten.
15. Løper dit jeg kom fra.
Vis kommentarer (0)
 
NM natt  (05.09.2014) NM natt  (05.09.2014)